#Husägare

Solkraft att vara stolt över!

Förut var det främst hängivna entusiaster och ”early adopters” som satsade på solceller på sina hus. Men nu när en investering i ett eget solkraftverk lönar sig redan från början sprider sig solkraft som en löpeld.

Det är här vår specialisering på riktigt snygga installationer med riktigt hög kvalitet kommer in. När vi lämnar dig med ditt nya, driftsatta solkraftverk kommer både du och vi känna oss stolta.

Nu erövrar solel världen!

Solkraftverk ökar i en fantastisk hastighet. Det är inte bara för att det är bra för miljön, det är också ett av de allra mest ekonomiska sätten att skapa ny energi. Under 2015 byggdes det solkraftverk, som ger el från solen, som aldrig förr. Totalt sett ökade effekten med 60 GW (Gigawatt).

Hur mycket är det då, kanske du undrar? En svensk kärnreaktor ger mellan 0,47 GW och 1,5 GW beroende på ålder. Totalt sett finns det ca 9 GW i toppeffekt i svenska reaktorer idag.
Bara i USA byggdes 2015 hela 7,3 GW solel. Det var 68 % av all ny energiproduktion! Totalt finns det nu 28 GW solel i USA och 2016 förväntas ytterligare 15 GW installeras. Fantastiskt!

I Kina byggdes 15,1 GW under 2015 och de är nu uppe i 43 GW total effekt. Målet är 150 GW till år 2020. Efter Fukushimakatastrofen byggde man i Japan 82 GW i 1 700 000 anläggningar på bara tre år!

I Sverige ökar installationstakten varje år. Fortfarande står den svenska solel-produktionen för långt mindre än 1 procent. Den fördubblas dock nästan varje år när allt fler hjälper till – både privatpersoner och företag.