#SunPower

Maximera värdet av ditt tak med SunPower

I vårt visningshus i Täby har vi själva haft den näst bästa panelen på vårt hus (LG NeON2). Nu har vi bytt till SunPower Maxeon som på mindre yta producerar 14 kW istället för 11,7 kW. Vi räknar med 34% fler kWh på samma tak! SunPower har dessutom 25 års produkt- och effektgaranti som gör det blir mycket lönsamt i längden.

En annan jämförelse…

SunPower har skrivit ett inlägg och gjort en studie av vårt visningshus i Täby. Jämförelsen är mellan när vi hade vårt gamla tak med ”vanliga paneler” och nu samma tak med SunPowers Maxeonpaneler.
Läs hela inlägget här

Långa garantier – lönsamt i längden

25 års produkt- och effektgaranti från SunPower.

Alla solceller har bra garantier. Men det finns stora skillnader som kanske inte är så uppenbara för alla. Till att börja finns det två typer av garantier. Den ena, Produktgarantin, gäller fel i panelen. Tex om en cell spricker (se filmerna nedan), om kontakten mellan celler brister eller dylikt.

Den andra garantin, Effektgarantin, gäller hur mycket effekt en panel ska producera i testförhållandet STC (Standard Test Condition) – när panelen är hel. Ja, just det, om panelen är trasig så gäller Produktgarantin men inte effektgarantin. Om garantierna är lika långa – som hos SunPower där båda är på 25 år – så är det inte ett bekymmer.

Men de flesta andra paneltillverkare ger bara 10, eller ibland 12, års Produktgaranti medan Effektgarantin är på 25 år. Så i realiteten är effektgarantin kanske inte så mycket värd efter 10-12 år.

De flesta effektgarantier slutar på 80% av effekten år 25 (om panelen är hel) medan SunPower garanterar att panelen är hel och dessutom producerar minst 92% år 25. Det är riktig trygghet.

Läs gärna de fullständiga garantivillkoren här.

SunPower Platinum Installer

SunnyFuture är den enda auktoriserade SunPower-installatören i Sverige. Andra kan köpa SunPower-paneler från Europeiska distributörer men det är bara vi som har direkt installatörsavtal med SunPower i Sverige. Det betyder att vi är proffs på SunPower och vet vad som är rätt val för just dig och dina förutsättningar.

Vi har till och med uppnått den högsta nivån en installatör kan ha hos SunPower, nämligen ”Platinum Installer”.

För dig innebär detta även att garantin på SunPower-panelerna blir ännu bättre: när vi installerar ingår nämligen att SunPower även står för kostnader för att montera ner en trasig panel och montera upp en hel om, mot förmodan, ett garantifel skulle inträffa, inklusive arbetskostnaden!

SunPower är här för att stanna

I 35 år har SunPower drivit på innovationen inom solenergi. Eftersom det är det tillverkande företaget som står för garantierna är det viktigt att välja paneler från ett stabilt och väletablerat företag som har funnits med länge och som finns kvar långt fram i framtiden.

Alla solceller är inte skapade lika

SunPowers Maxeon®-solceller har en unik och patenterad konstruktion med solid koppar bakom den monokristallina kiseln. Det är ”hemligheten” bakom den höga effektiviteten och den överlägsna tåligheten.

Generellt om SunPower
SunPowers solcellspaneler klarar skugga bättre än andra paneler
Hur klarar SunPowers solcellspaneler tuffa klimat?