#Företag

Kvalité lönar sig

Många solceller som tillverkades för 20 år sedan är fortfarande i drift. De som tillverkas idag är mycket bättre, både vad gäller effekt, produktion i låga vinklar och svagt ljus samt hållbarhet. De kommer fortfarande producera el om 30 år eller mer.

Dessutom behöver ett solkraftverk väldigt lite underhåll. Till skillnad från t.ex. en bergvärmepump har en solcellsanläggning inga rörliga delar som kan kärva eller behöver underhåll. Det enda egentliga underhållet är att man kan tvätta av panelerna då och då om man vill ha maximal produktion, annars sköljer regnet dem ganska rena.

Fantastiska garantier

Tillverkarna är så säkra på sin sak att de ger fantastiska garantier. Även om det varierar något så ger alla bra paneltillverkare en garanti att panelerna producerar minst 80 % av sin effekt efter hela 25 år. Växelriktare och montagesystem har också väldigt långa garantitider på uppemot 25 år.

Med så långa garantier är det viktigt att den som ställer ut garantin är långsiktig och finns kvar om 25-40 år. Nedan presenterar vi några av våra leverantörer. Det är de som direkt till er lämnar garantier – oavsett om vi på SunnyFuture har gått i pension år 2041 eller inte. Fram till dess vänder ni er såklart till oss om ni har något problem. Ni kan vara lugna i att er investering är trygg och utan överraskningar!

Några av våra leverantörer

sunpower-logoAmerikanska SunPower har levererat solceller längre än de allra flesta. Deras solceller är de i särklass mest effektiva på marknaden. SunPower är branschens Rolls Royce.
SunPowers montering av dessa celler i paneler är också bäst på marknaden. Det innebär att ni får ut mer energi per yta och den allra bästa hållbarheten på marknaden.
SunPower lämnar upp till 40 års produktgarati och en linjär effektgaranti som innebär att panelerna får tappa maximalt 0,25% i effekt per år – i minst 25 år!

k2Vid installation använder vi ofta montagesystem från tyska K2 Systems. De är specialiserade på just montagesystem för solpaneler och är en av världens ledande leverantörer i segmentet, oavsett om det gäller tak-, fasad- eller markmontage. Vi specialbehandlar sedan deras komponenter för att de ska passa i vårt koncept SunnyBlack.

K2 Systems lämnar 12 års produktgaranti. Läs villkoren här.

froniusÖsterikiska Fronius levererar de växelriktare vi använder för tunnfilmspaneler. Växelriktarna kan monteras antingen inomhus eller utomhus och har oftast inbyggd wifi.

Fronius lämnar upp till 7 års garanti om du registrerar växelriktaren på webben. Läs villkoren här.

logo-solaredgeTill kristallina paneler använder vi så kallade effektoptimerare och växelriktare från SolarEdge. Läs mer om vinsten med effektoptimerare här. Växelriktarna kan monteras antingen inomhus eller utomhus.

SolarEdge lämnar 25 års garanti på effektoptimerare (som monteras under panelerna) och 12 år på växelriktare som kan förlängas till 20 eller 25 år. Läs garantivillkoren här.