#Företag

Profilera er

Visa ert engagemang

Aldrig har människor varit så medvetna om de hot som klimatet står inför. Det är nu ni har chansen att visa er handlingskraft och ledarskap.

Medarbetare blir ofta stolta över att arbeta på ett uppenbart miljösmart företag. Det sprider sig ofta till deras familjer också.

Kunder, leverantörer och andra besökare får naturligtvis en mycket positiv bild av ert företag, både ur miljö- och teknikperspektiv. Allt fler kunder inför dessutom krav på miljöpolicys och liknande.

Visualisera

Ni kan göra olika saker för att verkligen visa ert engagemang. Ett exempel är att montera solpaneler även på fasaden. Även om ni kanske har många fler paneler på taket så blir paneler på fasaden mycket mer påtagliga – särskilt om ni har ett tak som inte syns så mycket från marken.

Ett annat sätt är att ha en display t.ex. i receptionen, på en tavla utanför entrén eller som en graf på er webb som visar er produktion. Ni kan även använda ert solkraftverk i er marknadskommunikation såsom kundtidningar, annonser, offerter m.m.

En kombination av synlighet och produktion är att ha solcellspaneler på carports, som dels ger solel och dels har uttag för att ladda elbilar. Det uppfattas som om bilarna tankas med ren solel, vilket förstås stämmer. Men laddstolparna fungerar såklart även när solen inte räcker till. När ingen sol-tankar bilar så går solelen in till övriga fastigheten och kanske t.om. säljs ut på nätet som överskott.

SunnyBlack®

Foretag_SunnyBlack
Bra solceller har en väldigt lång livstid och ska sitta på ert tak eller fasad i många år. Ni och era kunder ska kanske se dem i 30, 40 år. Då är det viktigt att de smälter in i husets design och blir en snygg detalj istället för tvärtom.

Därför har vi utvecklat konceptet SunnyBlack® där alla komponenter är valda för att se så bra ut som möjligt eller för att synas så lite som möjligt.

Alla våra paneler har svarta celler med svart bakgrund och svarta ramar. Alla synliga montagedetaljer som skenor, takkrokar och fästen är svartanodiserade. Alla skruvar och muttrar är i rostfritt stål och har därför fått en speciell behandling som gör dem svarta. Vi gör dessutom vårt allra bästa för att dra kablar där de syns minst och vi använder WiFi istället för nätverkskabel för att koppla växelriktare till internet.

Självklart är det viktigt hur och var på ert tak vi sätter panelerna för att skapa harmoni. För att få en snyggare helhet kan det ibland vara värt att ”offra” en panel eller två istället för att knöka in så många paneler som möjligt.

SunnyBlack® innebär också att ni kan få paneler även i andra färger t.ex. grönt, rött, blått om ni vill att de ska smälta in i er fasad. Ni kan få paneler på taket så att känslan blir att de nästan svävar precis ovanför taket. Ni kan också få dem infällda i taket så att de blir en del av taket. Men ni kan också få dem på eller infällda i en fasad. Eller varför inte som semitransparenta glas i ett altanräcke?

Den här noggrannheten med detaljer hittar ni bara hos oss. Vi lägger mycket energi på detaljerna samtidigt som vi aldrig tummar på kvalitén.