Vill du ha ett jobb som gör skillnad?

Aldrig har det varit så viktigt som nu att öka den förnybara elproduktionen. Varje solcellspanel vi sätter upp gör en liten skillnad. Nu vill vi öka takten och sätta upp ännu fler!

Vi är ett litet och flexibelt familjeföretag. Vi tänker inte bli jättestora men nu gör vi plats för ett par till i kärngänget, både installatörer och säljare. Vi är å andra sidan inte jättesmå och – förutom många nöjda villakunder – har vi ett antal större och coola projekt i vår erfarenhetsbank. Vad sägs t.ex. om ett flytande hotell som vi fått pris av Svensk Solenergi för? Eller en anläggning med 30 växelriktare där 30 olika lokaler/företag dynamiskt delar på effekten från 600 paneler? Eller är kanske 4 000 kg litiumbatterier på ett och samma ställe mer din grej?

Två installatörer sökes

Tjänsten tillsatt och just nu söker vi inte fler installatörer. Men känner du att du verkligen vill jobba med oss så hör av dig ändå 🙂

Vi arbetar på de flesta typer av tak, med stora eller små installationer. Men alla har gemensamt att vi gör det ordentligt, utan att ta genvägar. Ofta är utseendet viktigt och då lägger vi ned mycket möda att få till de där sista detaljerna som kanske inte alltid syns så lätt, men som är rätt att göra.

Vårt mål är att både vi och kunderna ska vara stolta när vi är klara.

Om du tänker likadant kring kvalitet och noggrannhet och har jobbat som solcellsinstallatör, snickare, takläggare eller liknande så hör av dig till oss.

Vad får du hos oss då? Chans att få mycket frisk luft, vara med i energiomställningen och göra nytta, sjysta kollegor och en chans att lära dig något nytt.

Vi har en lönetrappa där din erfarenhet och kompetens vägs in. Du kan enkelt se vilka kurser t.ex. du bör gå för att komma upp på nästa trappsteg. Vi vill att alla våra installatörer ska vara kunniga och kunna arbeta säkert. Om du har licenser/certifieringar för t.ex. CIN2, Heta Arbeten, Ställningsbyggnad, Arbete på hög höjd, Säkra lyft, Första hjälpen osv är det bra, annars ser vi till att du får det på vägen hos oss. Vi brukar passa på att komplettera våra kunskaper och certifikat på vintrarna när det är lite besvärligare att installera på tak.

Alla fast anställda får lite extra förmåner, som t.ex. hälsoundersökning på Sofiahemmet och konsultation med en läkare.

Vad behöver du ha med dig till oss då?

Det är direkt olämpligt om du är höjdrädd eller vill jobba inomhus. Även om vi försöker ha så bra verktyg, byggnadsställningar och metoder mm som möjligt så är detta ett fysiskt arbete.

Det är nästan nödvändigt att du har körkort (B). Har du inte redan så behöver du ta körkort ganska snart. Extra bonus om du har körkort BE då vi transporterar ut materialet till kunderna på ganska stora släpvagnar.

Om du inte kan svenska så bra så är det OK men då behöver du vara bra på engelska istället och vi ser gärna att du tränar upp din svenska på vägen.

Du behöver inte ha lång erfarenhet eller ha en viss ålder: vi kan tänka oss att träna upp en ”junior”. Det viktigaste är att du har en bra inställning, vill jobba och vill lära dig. Vi installerar mest runt Stockholm men ibland gör vi speciella (och ibland riktigt coola) projekt i övriga landet, så resor förekommer.

Säljare till privatpersoner – norra Stockholm

Tjänsten tillsatt. Senare under året kommer vi troligen utöka med fler säljare så håll ögonen öppna.

Vi har delat upp försäljningen och projekteringen i två olika delar: privatpersoner och kommersiella projekt. Installationen på tak är ganska lik men försäljningen och förberedelserna är ganska olika.

Vi har idag en säljare för privatmarknaden som behöver (minst) en kollega.

Vi säljer inte på samma sätt som de flesta av våra kollegor – för vi säljer inte samma saker. Vi vill att våra kunder ska veta vad det är de får och vad skillnaderna är mellan att få ett solkraftverk från SunnyFuture eller någon annan. Därför utbildar vi våra ”prospects” i hur det fungerar både tekniskt och ekonomiskt. Vad de ska titta extra på när de väljer leverantörer och material. Hur garantierna på paneler fungerar och hur de skiljer sig åt osv.

Vi gör detta dels vid hembesök men vi arrangerar också informationsmöten där flera nyfikna kan komma samtidigt och ställa alla sina frågor. Idag gör vi dessa träffar en kväll i veckan.

Vid platsbesök mäter vi taket/taken, tittar tillsammans med kunden på placering av växelriktare, hur kablar från taket bäst och snyggast dras. Vi samlar in annan viktig information som takets skick, mätarskåpets/elcentralens skick osv. Vi mäter taket med laser, måttband eller drönare. Det beror på vad som är smidigast, bäst och säkrast.

När vi har allt detta gör vi en design med placering av paneler på ett bra och snyggt sätt och räknar fram hur mycket material och tid som kommer att gå åt för att göra en bra installation. Det sätter vi ett fast pris på och offererar kunden. I offerten har vi också beskrivit vad vi ska leverera och vad vi kom överens om med kunden t.ex. gällande placering växelriktare och kabeldragning.

Som du kanske börjar förstå så är detta mer likt en konsultation eller en projektering än det är att t.ex. kränga annonser. Svårare men också roligare (tycker vi!). Det är alltså viktigare att du vet hur ett hus och ett tak fungerar än att du är världsmästare på att göra många samtal per dag.

När du får in ett avtal lämnar du över till projektledaren som sedan tar projektet i mål baserat på din design.

Självklart förväntar vi inte oss att du ska kunna allt du behöver när du börjar hos oss. Så du kommer att få lära dig allt om solceller och hur de installeras hos oss. Du kommer t.o.m. att få börja som lärling ett par dagar med installatörerna så du lär dig vad som är vad och vad som är enkelt och vad som är svårt/tar tid att installera. Självklart har vi en mängd hjälpmedel och verktyg för att hjälpa dig med beräkningar och formuleringar och vi andra finns här för att hjälpa dig när du fastnar.

Du behöver ha körkort såklart och, åtminstone till en början, en egen bil (vi ersätter tjänsteresor med privatbil såklart). Erfarenhet av husägande, byggprojekt och liknande är bra grund. Du behöver gilla att räkna, gilla kundkontakter, gilla att vara utomhus och gilla Excel och email.

Så om du är höjdrädd, inte gillar datorer, inte är allmänt ”hushändig” eller inte gillar kundkontakter så finns det nog andra jobb som passar dig bättre. Vi har en lönemodell med en grundlön och ovanpå det en rörlig provisionsdel. Provisionen baseras på hur lyckat projektet blev ekonomiskt, vilket i sin tur beror på hur duktig du var på att uppskatta kostnaden för installationen. Eftersom vi inte ger oss förrän installationen är så bra som den ska vara så kan det ekonomiska utfallet bli olika bra – medan installationen alltid blir bra. Vi gör hellre en förlustaffär på en installation än levererar en installation som inte lever upp till våra krav. Det lönar sig helt klart i längden. Därför gör vi en efterkalkyl för varje projekt när allt är klart och din provision baserar sig på detta samtidigt som vi lär oss inför framtiden.

Hur trivs vi bäst ihop?

Vi tror på delaktighet och eget ansvar. Alla på SunnyFuture hugger i där det behövs och hjälps åt. Inte olikt en familj. Det är alltid flera projekt pågående samtidigt, i olika stadier, och därför är det nödvändigt att kunna hantera flera projekt parallellt, kunna prioritera och ta egna beslut. Så det är ingen nackdel att ha god multi-tasking och ändå kunna göra en bra leverans.

Belöningen är – förutom det vanliga – att vi tillsammans gör något som blir riktigt bra. Vi gör inte flest installationer men vi vill göra bäst installationer.

Det är väl den här drivkraften som gett oss status ”SunPower Platinum Installer ”- det finaste man kan vara hos dem som tillverkar världens bästa solcellspaneler.

Låter det intressant?

Kul! Skriv ihop ett mail till oss och berätta vem du är, vad du har gjort tidigare, vad du vill göra och annat du tycker vi borde veta och skicka till jobb@sunnyfuture.se. Vi tillsätter tjänsterna när vi hittat rätt person så vänta inte för länge!

OBS! Det är så många som ringer att vi bara kan ta emot ansökningar och frågor via email.

PS. Klicka bara på länken ”Intresseanmälan” om du vill ha ett solkraftverk – annars mailar du enligt ovan. DS.